Covid-19 információk

Ezúton értesítjük kedves vendégeinket, hogy a rendeléseken az orrot és szájat eltakaró maszk használata kötelező!

A járványügyi helyzet jelen szakaszában csak magyarországi állandó lakóhellyel rendelkező, a vizsgálatot megelőző két hétben külföldön nem járt, tünetmentes pácienseket tudunk fogadni. Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Kivizsgálás és kezelés

Merevedési zavar

Az irodalmi adatok szerint a 40-70 éves férfi korosztály 52%-nál előfordul valamilyen szintű (enyhe, közepes vagy súlyos) erekciós probléma. A merevedési zavar egyéb szervi megbetegedés (szívbetegség, cukorbetegség stb.) első jele is lehet, sokszor hormonhiánnyal jár együtt, máskor a hajszolt életmódból, a párkapcsolati problémákból adódóan pszichés eredetű. Az andrológiai kivizsgálás során első lépcső a szervi és a pszichés eredetű merevedési zavar elkülönítése, mivel ez, természetesen, a terápiát is befolyásolja, azt viszont fontos leszögezni, hogy a merevedési zavar manapság kezelhető, így érdemes szakemberhez fordulni, mielőtt a probléma visszafordíthatatlan lelki illetve párkapcsolati problémát okozna.
- Férfigyógyászat.hu

1. Szájon át szedhető, actus előtti tabletták

Egyszerűen alkalmazhatók, nem invazívak, fájdalommentesek, hatékonyak, természetes erekciót hoznak létre, kevés mellékhatás. Manapság már nem csak rövid-, hanem elhúzódó hatású tabletták is elérhetőek, melyek alkalmazásával a merevedés természetes mivolta állítható vissza.

2. Hormonpótlás

Az androgénhiányon alapuló merevedési zavarok esetén oki terápiát jelent. Hatékony lehet a férfi klimax során előforduló relatív hormonhiány esetén is.

3. A penis barlangostestjeibe adott injectios kezelés

Invaziv, de sok esetben hatásos lehetőség, ha a szájon át adható gyógyszerek nem hatékonyak vagy nem adhatók. (pl. nitrát szedők esetében). Ilyenkor a beteg – az andrológus segítségével és ellenőrzése mellett – elsajátítja az öninjectiózást, amelyet aztán szükség esetén önállóan tud alkalmazni.

4. Penis prothesis

Olyan esetekben, ha tablettás vagy injectiós kezelés hatástalan, vagy a beteg idegenkedik az injectio illetve a vakuum eszköz használatától, lehetőség van a penisbe ültetett protézis alkalmazására. Az implantátum lehet belül fémszálat tartalmazó, hajlítható, vagy olyan, amelyben hydraulikus rendszer biztosítja a merevedést.

5. Vakuum eszköz

A merevedést a hímvesszőre helyezett műanyag harang-szerű segédeszközzel hozzuk létre. Az eszközben egy pumpa segítségével vákuumot lehet létrehozni, ami fokozza a penis passzív vérbőségét és erekciószerű állapotot idéz elő, amit a penis tövére helyezett gumigyűrű tart fenn. E módszer előnye, hogy veszélytelen, nem jár gyógyszer bevitelével és magas rizikójú betegeknél is alkalmazható. Hátránya, hogy bonyolult, titokban nem alkalmazható és az így létrehozott erekció nem tökéletes.

További kórképek és kezelésük

- Férfigyógyászat.hu

Férfi meddőség

- Férfigyógyászat.hu

Herék elváltozásai

- Férfigyógyászat.hu

Férfi klimax

- Férfigyógyászat.hu

Vesekő

- Férfigyógyászat.hu

Prosztatarák